چاپ سیلندر چیست؟
چاپ سیلندر سابقه طولانی در صنعت چاپ داشته و در سالهای اخیر پیشرفت و بهبودهای زیادی نیز تجربه کرده است. این نوع از چاپ در گذشته تنها برای چاپ روزنامه و مجله به کار میرفت اما اکنون انواع چاپ را پوشش میدهد؛ به طوری که از این روش چاپ برای چاپ نایلون نیز استفاده میشود. یکی از دلایلی که میتوان از آن به عنوان علت محبوبیت چاپ سیلندر نام برد، این است که با توجه به تغییرات ساختاری کالاها و نیازهای مشتریان، این روش چاپ برای چاپ بر روی انواع کالاها مناسب است.
شرکت نقش نگار امین بزرگترین عرضه کننده سیلندر چاپ است که خدمات چاپ پارچه را نیز به صورت سفارشی میپذیرد. این شرکت قادر است تمام سفارشهای شما در صنعت چاپ پارچه را تامین کند و طرحهای دلخواه شما در تیراژ بالا چاپ کند.
تاریخچه چاپ سیلندری
چاپ سیلندری پیشینه طولانی در تاریخ خود دارد و اولین بار در چین به کار رفته است. این نوع چاپ تا چند دهه پیش محبوبیت خود را از دست داده بود و تنها برای چاپ روزنامه بکار میرفت اما امروزه با توجه به رشد و پیشرفت تکنولوژی، به یکی از از مهمترین روشهای چاپ تبدیل گشته است. این نوع چاپ سیستمی است که به منظور انتقال با کیفیت جوهر از طریق سیلندر به پارچه استفاده میشود. به طوری که در اولین مرحله چاپ آن سطح سیلندر به جوهر آغشته میشود با محدودیت در آن، بر روی پارچه چکیده میشود.
تا چندی پیش شاهد بودیم که روشهای چاپی مثل فلکسو به جای چاپ سیلندر مورد استفاده قرار میگرفت و این نوع چاپ تنها برای تولید محصولات محدودی مورد استفاده قرار میگرفت. اما با پیشرفتهایی در تکنولوژی این نوع چاپ، سیلندر در جایگاه برتر قرار گرفت و امروزه کاربردهای فراوانی پیدا کرده است. کاربردهای گسترده این روش چاپ به دلیل سرعت چاپ مناسب، کیفیت چاپ مطلوب، تنوع رنگ و تیراژ بالای چاپ است.
مراحل چاپ سیلندر
همانطور که تا کنون دانستیم، چاپ سیلندر کاربردهای زیادی دارد و صرفاً برای کارکردهایی که تیراژ بالا عمده دارند مناسب است. به عنوان مثال چاپ پارچه، با استفاده از چاپ سیلندر بسیار ایدهآل است. علت این مسئله نیز هزینه بالای ساخت سیلندر مناسب است که با تیراژ بالا صرفه اقتصادی پیدا میکند.
در روش چاپ سیلندر با استفاده از فلز کروم سیلندرها را آبکاری می کنند تا مقاومت مناسبی داشته باشند. در این مراحل زمانی که لایه کروم روی سیلندر از بین رفت، دوباره آن را با کروم آبکاری میکنند؛ در غیر این صورت ممکن است کل فرایندچاپ در اثر تخریب سیلندر آسیب ببیند.
1.در اولین مرحله سیلندر به داخل مخزن مرکب دستگاه فرو رفته و چرخیدن آن درون مخزن باعث میشود حفرههایی که دارد از جوهر پر شده و برای چاپ بر روی سطوح آماده باشد.
2.سپس سیلندر پر از جوهر با یک تیغه از جنس استیل تماس پیدا میکند و مرکب اضافی سطح آن تخلیه میشود. در پایان این مرحله تنها حفرههای سیلندر از جوهر پر هستند.
3.سطح چاپ شونده بین سیلندرها قرار میگیرد و جوهر مستقیما از درون حفرههای سیلندر اصلی به بر روی سطح مورد نظر چاپ میشود. فاصله بین سیلندرها به سطحی که قصد چاپ بر روی آن را داریم بستگی دارد.